Eenmalige contextsessie2018-10-24T14:50:14+00:00

Contextsessie

Leiding geven aan jezelf

  • Heb je het gevoel dat je niet de goede dingen doet?
  • Heb je steeds gedoe op je werk maar weet je niet waardoor?
  • Heb je behoefte aan een heroriëntatie op je werk?
  • Wil je wat anders maar weet je niet wat of hoe?

Nog veel boeiender dan leiding geven aan anderen vind ik leiding geven aan de moeilijkste persoon op aarde, n.l. aan jezelf. Want hier heb je geen management­rapportages die signalen af geven dat je uit koers raakt. Hoe weet je dan dat je je eigen leven moet bijsturen? De meeste mensen die in mijn praktijk komen met loopbaanvragen hebben moeite met leidinggeven aan zichzelf.

Mijn eigen theorie daarover is het volgende.

Iedereen heeft een soort “rode draad” in zijn leven. Onzichtbaar maar wel merkbaar. Als je erop zit doe je de dingen die helemaal bij je passen. Dingen gaan vanzelf, alles klopt, gaat gemakkelijk, je bent effectief en krijgt net zoveel energie terug als je geeft. Mensen die vanuit hun rode draad werken zijn “onweerstaanbaar”. Daar gaat een hele krachtige werking vanuit.

Als je bent afgedwaald van je rode draad kom je terecht in wat ik samenvat als “gedoe”.  Ruzies op je werk of in je relatie, ziekte, burn-out, tegenslagen. Dit soort ervaringen vragen om een heroriëntatie op je rode draad en een zoektocht hoe je hier weer op terecht kunt komen.

De rode draad heeft te maken met je levensmissie, dat waarvoor jij hier bent. Je zielsverlangen of hoe je het maar noemen wilt. Voor het grootste deel is het onbewust, maar ergens in jou zit een innerlijk kompas of een innerlijke stuurman die signalen afgeeft. Vaak vertaalt zich dat in zin en tegenzin, gretigheid, het gevoel hebben van “ja, daar moet je nu echt mij voor hebben” etc. Maar het vraagt een hoge mate van zelfbewustzijn om die signalen op te pakken en serieus te nemen.

Zin is in mijn beleving de prikkel die je innerlijke kompas je geeft.

Eenmalige contextsessie

Iets van het mysterie van die rode draad openbaart zich in de contextsessie die ik mijn praktijk aanbiedt, soms als eenmalig contact, vaak als onderdeel van een loopbaancoachingstraject.

Net als in de natuur met zon- en schaduwplanten, moeras en woestijnplanten heeft een mens ook een bepaalde context waarin hij tot zijn recht komt. Als jouw contextelementen aanwezig zijn kun jij het beste van jezelf inzetten.

Het op zoek gaan naar die context en het benoemen van die elementen is iets wat ik vaak doe in mijn coachingspraktijk. Dat doe ik aan de hand van piekervaringen in je leven.

Na de sessie mail ik je de contextelementen en de kwaliteiten die dan zichtbaar worden.

In mijn praktijk help ik mensen met hun koers, maar ook met het zoeken naar en het maken van dat eerste stapje in de goede richting. Een contextsessie is daarbij een onmisbaar eerste puzzelstukje!

Interesse in een eenmalige contextsessie? Bel of mail naar mijn praktijk en we maken een afspraak.

Ik reken voor deze sessie die 1,5 uur duurt, € 100,- excl. BTW.

Meer weten?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een gratis intakegesprek

Contact