Haiku workshop2018-10-06T19:38:44+00:00

Haiku workshop voor groepen

Een wandeling in de natuur, om je heen kijken, genieten, concentratie. Wat zie je, wat is het dat je raakt? En kun je dat ook vastleggen in een oeroude dichtvorm, n.l. de haiku? Als dat lukt heb je een gestolde beleving die je op elk gewenst moment weer kunt oproepen om te herbeleven.

Voor groepen van maximaal 15 personen geef ik haiku workshops. We gaan, na een korte uitleg, samen de natuur in en maken al wandelend een aantal haiku’s. Iedereen kan het. Het is een kwestie van aandacht, bewustzijn en concentratie. Daarom past een haiku workshop ook perfect in een training voor leidinggevenden of in een burn out – of loopbaantraject. Je moet er ongeveer 1,5 – 2 uur voor uittrekken.

grijs op guur op grijs
winterwolk op winterlucht
was het maar lente!

Ik ben zelf al jaren geboeid door het van oorsprong Japanse gedicht dat uiterst compact is en heel streng gereglementeerd uit 3 regels van vijf, zeven en vijf lettergrepen bestaat. Je beschrijft er onopgesmukt in wat je ziet en eventueel wat je eraan beleeft. Verdere vormvereisten zoals rijm en maat zijn er niet. Ik heb zelf twee boekjes met haiku’s uitgegeven, één geïnspireerd op de natuur en één op schilderijen. Ik vind het een prettige manier van “mijn hoofd leegmaken” met als opbrengst soms een pareltje waar je lang plezier aan beleefd. Ik kan het iedereen aanbevelen!

het blijft nooit donker
als je ruimte geeft aan het
licht dat er al is

Meer weten?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een gratis intakegesprek

Contact