Loopbaancoaching2021-11-30T09:10:07+00:00

Loopbaan coaching

Zoeken vanuit zingeving met een gids op je pad.

  • Zit ik wel op de goede plek?
  • Hoe komt het dat alles zo moeizaam gaat in mijn werk?
  • Hoe vind ik een nieuwe baan nu ik plotseling ontslagen ben?
  • Wat was de reden voor mijn burn out en hoe voorkom ik dat dat weer gebeurt?

In ieders loopbaan komt wel een moment voor waarin het allemaal niet meer zo soepel gaat als in het begin. Zaken gaan moeizaam, je hebt problemen met bazen of collega’s, je twijfelt of je nog wel op de goede plek zit. Soms wordt je er zelfs ziek van.

In zo’n tijd is het heilzaam een tijdje een gids op je pad te vinden. Iemand die je door deze lastige fase heen helpt. Iemand die je begeleidt bij het hervinden van de rode draad in je leven.

Ik begeleid mensen met loopbaanvragen op mijn eigen manier. Dat wil zeggen niet volgens een bepaald systeem of op basis van een methodiek uit een boek. Ieder mens is uniek en iedere werksituatie is anders. Ik sluit aan bij mijn klant en zorg ervoor dat we een pad lopen dat uiteindelijk leidt tot een nieuwe plek waar je je helemaal happy voelt. Een baan waarvan je dacht: “Ja daar moet je nu echt mij voor hebben”.

Ik help met het leggen van de puzzel die leidt tot dat moment. Door met je te zoeken naar wat je ten diepste inspireert. Te formuleren in welke context je het beste gedijt.

Je hebt nu eenmaal schaduw- en zonplanten, moeras- en woestijnplanten. Het is de kunst uit te vinden waar jij tot je recht komt. Het is de zoektocht van je ziel. Die gaat niet uit van diploma’s of getuigschriften. Wel van rode draden die je al in je leven getrokken hebt. De zoektocht gaat uit van de gretigheid die in je zit. Van het leren luisteren naar waar je zin in hebt. En van het volgen van die krachtige, maar meest veronachtzaamde impuls die we hebben. Zoeken vanuit zingeving dus.

Werkwijze

In principe hanteer ik bij een loopbaancoachtraject dezelfde werkwijze als bij een gewoon coachingstraject . Dus we starten met een kosteloos intakegesprek en een persoonlijke offerte. In 4-6 sessies brengen we vervolgens in kaart wie je bent, welke kwaliteiten je hebt, wat je inspireert en in welke context je het beste gedijt. We gaan op zoek naar de rode draad in je leven. Daarna gaan we op de praktische toer: zoeken, het voeren van netwerkgesprekken, solliciteren etc. Ik begeleid je erbij zodat je blijft zoeken vanuit je ziel.

Als je geen baan meer hebt kan dit traject onder bepaalde voorwaarden betaald worden vanuit je persoonsgebonden budget dat je kunt krijgen via het UWV.

Meer weten?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een gratis intakegesprek

Contact