Over mij2021-12-02T16:27:10+00:00

Over mij

Carina van Lenteren

“Ik ben Carina van Lenteren, geboren in 1954.

Zowel persoonlijk als professioneel heb ik nogal wat meegemaakt. Ik was destijds een van de eerste vrouwelijke politieofficieren die studeerden aan de Nederlandse Politie Academie en dus de eerste vrouw in de leidinggevende functies die ik heb gehad bij politie, justitie en gemeente. Daar heb ik veel van geleerd.

Reorganisaties, grootschalige samenwerkingsprojecten, programmamanagement, maar ook ongewenste omgangsvormen en crisismanagement waren thema’s in mijn werkzame leven. Ik heb ontdekt wat voor impact veranderingen op mensen hebben en welke invloed een leidinggevende daarop heeft of kan hebben. Ik weet dat bezieling, beweging en kwaliteit van binnenuit komen.

Naast mijn werk volgde ik diverse vervolgopleidingen zowel binnen als buiten de politie, onder andere werkcolleges bij professor C.J. Zwart, opleidingen bij het ITIP, train de trainer bij Marinus Knoope en een opleiding Systemisch transitiemanagement en Systemisch coachen bij BV Plan B.

Zo leerde ik mij te bekwamen in het coachen van mensen. Ik ben met mijn eigen coachingspraktijk begonnen in november 1998.

Het liefst coach ik mensen die bewust met hun leiderschap of hun vak bezig zijn en daarin willen groeien.”